Azonosításra visszavezetett dokumentum hitelesítés- AVDH

Az azonosításra visszavezetett dokumentum-hitelesítés szolgáltatás az állampolgárok részére nyújt kényelmes megoldást arra, hogy biztonságosan tudják intézni hivatalos ügyeiket a közigazgatásban.

Minden olyan felhasználó részére gyors bekapcsolódási lehetőséget biztosít az elektronikus ügyintézésbe, aki nem rendelkezik elektronikus aláírással, de az eljárás megköveteli az elektronikusan aláírt dokumentumot. Így a csak elektronikus azonosítással rendelkező ügyfél is teljes körűen részt tud venni az elektronikus ügyintézésben e szolgáltatás igénybevételével.

 

Fájl kiválasztása

Töltse fel eszközéről a hitelesíteni kívánt fájlt. A megjelenő ablakban válassza ki azt a fájlt, amelyen a hitelesítést el szeretné végezni

 

A fájl feltöltése után válassza ki a hitelesítés típusát, majd jelölje az ÁSZF elfogadását. A szolgáltatásra vonatkozó Általános Szerződési Feltételek az alábbi oldalon érhetők el.

Ezt követően a    gombra kattintva indíthatja el a hitelesítési folyamatot.

 

Fájlformátum

A hitelesítés típusának kiválasztása előtt célszerű tájékozódni arról, hogy a szervezet, akinek a hitelesített dokumentumot benyújtja, melyik hitelesítési típust fogadja be.

A Hiteles PDF típusú eljárással csak 20 megabyte méretkorlát alatti pdf típusú fájlokat lehet hitelesíteni.

Az ennél nagyobb fájlméretű pdf dokumentumokat és minden más fájltípusú dokumentumot ASiC eljárással kell hitelesíteni, ahol a méretkorlát 200 megabyte.

 

Azonosítás

A feltöltés gombra kattintva a felhasználónak azonosítania kell magát, mely ügyfélkapus felhasználónév és jelszó segítségével történik.

 

Sikeres azonosítás után az AVDH rendszer hitelesíti a dokumentumot, ez letölthető a felületről. Ezt követően további dokumentumok hitelesítésére is lehetőség nyílik.