Civil Szervezetek Névjegyzéke (OBH)

A Civil Szervezetek Névjegyzéke a törvényszéki nyilvántartások adatainak online, azonosítás nélkül elérhető, országosan egységes gyűjteménye,. A szolgáltatást az Országos Bírósági Hivatal üzemelteti.

Kulcsszavak: civil szervezet, civil szerv kereső, alapítvány, egyesület, köztestület, párt, közzététel, OBH, bíróság, nyilvántartás, civil, lekérdezés

Bárki, azonosítás nélkül, folyamatosan hozzáférhet a névjegyzékhez az interneten keresztül. 

Nyissa meg a Civil Szervezetek Névjegyzéke weboldalt és adja meg a civil szervezet Ön által ismert adatait, majd kattintson a keresés gombra.

Ha a civil szervezet neve alapján indít keresést, az elnevezés minimum 6 karakterét adja meg. Sikertelen keresés esetében a név egyes elemei közé tegyen százalékjelet. (pl.: Magyar%Alapítvány)

A névjegyzékben történő lekérdezés indítása illetékmentes. 

OBH

OBH

A civil és egyéb cégnek nem minősülő szervezetek nyilvántartása és az országos névjegyzék közhiteles.

Mely szerv veszi nyilvántartásba a civil szervezeteket?

A szervezet székhelye szerint illetékes törvényszék veszi nyilvántartásba.

Melyek a civil szervezetek?

a) a civil társaság,

b) a Magyarországon nyilvántartásba vett egyesület - a párt, a szakszervezet és a kölcsönös biztosító egyesület kivételével -,

c) - a közalapítvány és a pártalapítvány kivételével - az alapítvány

Határon túli civil szervezet: a határon túli magyarságnak a szülőföldjén való – egyéni és közösségi – boldogulása, anyagi és szellemi gyarapodása, nyelvének és kultúrájának megőrzése és továbbfejlesztése, az anyaországgal való és egymás közötti sokoldalú kapcsolatának fenntartása és erősítése érdekében tevékenykedő, más állam területén, annak jogszabályai alapján működő civil szervezet;

Milyen adatot lehet megtekinteni a névjegyzékben? Melyeket lehet más módon megismerni?

Az országos névjegyzék nem tartalmazza a nyilvántartásnak a szervezet, illetve a jogi személy szervezeti egység képviselőjének, továbbá az alapítvány kuratórium tagjainak, a kurátornak lakóhelyére, anyja születési nevére vonatkozó adatát, az a nyilvántartást vezető bíróságnál ismerhető meg.

Az országos névjegyzék a szervezet, jogi személyiséggel rendelkező szervezeti egység beszámolóját, közhasznúsági mellékletét is tartalmazza.

Civil Szervezetek közzététel keresője

 

NISZ ZRT.