Tartózkodási engedély / Külügyi igazolvány

Magyarországra akkreditált nagykövetségek, konzulátusok, nemzetközi szervezetek és egyéb képviseletek diplomáciai rangú, adminisztratív illetve kisegítő alkalmazottai tartózkodási engedély/külügyi igazolvány kérelmeiket a Külgazdasági és Külügyminisztérium részére nyújtják be.

Kulcsszavak: külügyi igazolvány, protokoll

Magyarországra akkreditált képviseletek diplomáciai rangú, adminisztratív illetve kisegítő alkalmazottai.

Az eljárás megindításához szükséges adatlapok online elérhetőek és kitölthetőek Konzinfo Start rendszerben. A kitöltött és aláírt nyomtatványt ugyanakkor papír alapon eredeti aláírással is be kell nyújtani a KKM Protokoll Irodáján hivatali órákban kedden és csütörtökön 9-12 óra között.

Az adatlapok https://konzinfostart.mfa.gov.hu oldalon érhetőek el. A felületen ki kell választania MFA Identity Card menüt  és ki kell töltenie a vonatkozó online adatlapokat. Kitöltést követően az adatlapokat ki kell nyomtatnia és alá kell írnia az igénylőnek, a képviseletvezetőnek, valamint a hivatal bélyegzőjével el kell látni, majd a KKM Protokoll Irodán (Gyorskocsi utca 46. I. em) ügyfélfogadási időben le kell adni.

Az eljárás díjmentes.

Külgazdasági és Külügyminisztérium

A nyomtatványok Konzinfo Ügysegéd angol nyelvű felületén a Konzinfo Start oldalon érhetőek el. Az igazolványok kiállítási ideje EU-tagállamok állampolgárai számára kb. 10 nap, harmadik ország állampolgárai számára legkevesebb 3 hét.

KONZ