az alábbi oldalon érhető el.

">

Azonosításra visszavezetett dokumentum hitelesítés- AVDH

Az azonosításra visszavezetett dokumentum-hitelesítés szolgáltatás az állampolgárok részére nyújt kényelmes megoldást arra, hogy biztonságosan tudják intézni hivatalos ügyeiket a közigazgatásban.

A szolgáltatással kapcsolatos bővebb tájékoztatás az alábbi oldalon érhető el.

Kulcsszavak: hitelesítés, avdh, niszavdh, dokumentum

A szolgáltatás minden olyan felhasználó részére gyors bekapcsolódási lehetőséget biztosít az elektronikus ügyintézésbe, aki nem rendelkezik elektronikus aláírással, de az eljárás megköveteli az elektronikusan aláírt dokumentumot.

Így a csak elektronikus azonosítással rendelkező ügyfél is teljes körűen részt tud venni az elektronikus ügyintézésben e szolgáltatás igénybevételével.

Az "Ügyintézés indítása" gombra kattintva van lehetőség a fájlfeltöltésre.

A fájl feltöltése után válassza ki a hitelesítés típusát, majd jelölje az ÁSZF elfogadását. A szolgáltatásra vonatkozó Általános Szerződési Feltételek az alábbi oldalon érhetők el.

Ezt követően a feltöltés gombra kattintva indíthatja el a hitelesítési folyamatot.

A hitelesített dokumentum azonnal letölthető

A szolgáltatás használata illetékmentes. 

Fájlformátum

A hitelesítés típusának kiválasztása előtt célszerű tájékozódni arról, hogy a szervezet, akinek a hitelesített dokumentumot benyújtja, melyik hitelesítési típust fogadja be.

A Hiteles PDF típusú eljárással csak 20 megabyte méretkorlát alatti pdf típusú fájlokat lehet hitelesíteni.

Az ennél nagyobb fájlméretű pdf dokumentumokat és minden más fájltípusú dokumentumot ASiC eljárással kell hitelesíteni, ahol a méretkorlát 200 megabyte.

NISZ ZRT.