Élelmiszeriparban felhasználható fertőtlenítőszereket előállító létesítmény bejelentése

Élelmiszer-csomagolóanyag gyártó (bármely az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő csomagolóanyag), forgalomba hozó, és az élelmiszer-iparban felhasználható fertőtlenítőszereket előállító létesítményeknek bejelentési kötelezettsége van.

Kulcsszavak: élelmiszeripar, felhasználható, fertőtlenítőszerek, előállító, létesítmény, bejelentés

Vállalkozás (cég), természetes személy, meghatalmazásra lehetőség van.

A nem engedélyköteles előállító vagy gyártó létesítményre vonatkozó bejelentésnek tartalmaznia kell vagy ahhoz csatolni kell:  a vállalkozó vagy vállalkozás nevét vagy cégnevét, természetes személy esetén a születési helyet és időt, cég esetében adószámot,  lakhely (székhely) címét,  telephely címét, elérhetőséget,  a vállalkozás tevékenységét,  szakképesítéshez kötött tevékenység esetén az előírt képesítés igazolását.

60 nap.

Szakképesítéshez kötött tevékenység esetén az előírt képesítés igazolása.

Igazgatási szolgáltatási díj és általános tételű eljárási illeték mentes.

Területileg illetékes élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi hatáskörben eljáró járási hivatal.

Fellebbezési lehetőség nyitva áll.

A forgalmazni kívánt csomagolóanyagok laboratóriumi vizsgálata hol kezdeményezhető? A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Élelmiszer és Takarmánybiztonsági Igazgatóság Budapest, IX. kerületi Mester u. 81. sz alatti laboratóriumában. A vizsgálati megrendelő a következő linken érhető el:http://www.nebih.gov.hu/szakteruletek/elelmiszer_takarmanybiztonsag/nyomtatvanyok.

EKEIDR2