Cegléd - Nyilatkozat intézményi gyermekétkeztetés lemondásáról

A gyermekek védelméről és gyámügyi igazgatásról szóló törvény értelmében amennyiben a szülő nem mondja le az étkeztetési szolgáltatást, a gyermek részére biztosítani kell meghatározott mennyiségben az ételt.

Az intézményi étkeztetés szolgáltatás, a megrendelő nyilatkozat kitöltésétől számítva a lemondásig folyamatos.

Az írásos lemondó nyilatkozat kitöltését követően nem történik megrendelés.

Kulcsszavak: intézményi gyermekétkeztetés

Az intézményi gyermekétkeztetés lemondásához szükséges nyilatkozatot az arra rendszeresített formanyomtatványon kell benyújtani.

Az étkezési igénylés nem határidőig történő lemondása esetén a gyermeknek leszámlázott adagszámot utólagosan módosítani nem lehet.

Adott napon online lejelentett gyermek étkezésre vonatkozó igényét törölni az átfutási idő miatt csak a következő munkanaptól lehetséges.

Meghatalmazott által történő ügyintézés esetén csatolni kell a meghatalmazást.

Ceglédi Közös Önkormányzati Hivatal, Pénzügyi Iroda

Az elektronikusan benyújtható űrlap az E-Önkormányzati Portálon került publikálásra. A portálra való belépés után az "Ügyindítás" gombra kattintás után az űrlapkeresőbe írja be az űrlap nevét (Nyilatkozat intézményi gyermekétkeztetés lemondásáról), vagy az "Ágazat"-nál válassza ki a "Pénzügy, gazdálkodás" lehetőséget, valamint az "Ügytípus"-nál az "étkezés, étkeztetés" lehetőséget. A talált űrlapok listájából a megfelelő űrlap "Online kitöltés" gombjára kattintva töltődik be a kívánt űrlap.

a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény

az önkormányzati fenntartású óvodákban és állami fenntartású köznevelési intézményekben alkalmazandó étkezési térítési díjak megállapításáról szóló Cegléd Város Önkormányzata 34/2019. (XII. 31.) önkormányzati rendelete

Cegléd Település