Társadalombiztosítási egyéni számla

Tisztelt Ügyfelünk! Karbantartási munkák miatt 2021. január 21-én pénteken 14:30 órától 20:00 óráig a szolgáltatás nem lesz elérhető.

A nyugdíjbiztosítási szervek nyilvántartják a bejelentett jogviszonyokra vonatkozó adatokat, amelyekről a természetes személyek a társadalombiztosítási egyéni számlájuk kivonatát online megtekinthetik.

A 2012. december 31-e utáni időszakra bevallott nyugdíjjárulékra vonatkozó adatok a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által előírt adatszolgáltatásból származnak.

Kulcsszavak: egyéni számla, társadalombiztosítás, nyugdíjbiztosítás, nyugdíj, nyilvántartás, nyugdíjbiztosítási adatok, jogszerzés, járulék, szolgálati idő, nyugdíjjárulék, kivonat

Természetes személy, aki rendelkezik Ügyfélkapu regisztrációval.

Az ügyfél saját Ügyfélkapu belépési adataival történő azonosítást követően kizárólag saját nevében kérdezheti le egyéni számla kivonatát.

A társadalombiztosítási egyéni számla rendszer elérhető a Magyar Államkincstár honlapján ügyfélkapus belépéssel.

A társadalombiztosítási egyéni számla rendszer elindítása után a Társadalombiztosítási egyéni számla rendszer általános tájékoztató ablaka érhető el. A társadalombiztosítási egyéni számla tartalmának megtekintését a „Kivonat megtekintése” linkre kattintva lehet kezdeményezni. A TAJ szám megadását követően a rendszerbe belépve megjelennek az aktuális kivonatot tartalmazó adatok.

A társadalombiztosítási egyéni számlán nyilvántartott adatokról lehetőség van hitelesített kivonat PDF formátumban történő letöltésére.

A társadalombiztosítási egyéni számla adataira vonatkozóan észrevétel/bejelentés tehető.

A rendszerben található  „Bejelentés” linkre kattintva a Magyar Államkincstár Dokumentum Kapu oldalára jutunk, ahol a kivonattal kapcsolatos észrevételét megteheti.

Amennyiben ügyfélkapus regisztrációval nem rendelkezik, úgy a társadalombiztosítási egyéni számla tartalmának megismerését kérheti levélben a lakóhelye szerint illetékes fővárosi, megyei kormányhivatal nyugdíjbiztosítási szakterületétől, vagy személyesen a lakóhelye szerint illetékes kormányhivatal nyugdíjbiztosítási ügyfélszolgálatán.

Az eljárás illetékmentes.

A társadalombiztosítási egyéni számlával kapcsolatos eljárást az ügyfél lakóhelye szerint illetékes fővárosi, megyei kormányhivatal folytatja le.

A társadalombiztosítási egyéni számla kivonat tartalmát vitatni nem lehet, az ellen jogorvoslati lehetőség nincs.

Ha az érintett személy a kivonat tartalmával nem ért egyet, akkor a nyilvántartott adatok egyeztetése céljából bejelentést tehet, illetve adategyeztetési eljárást kezdeményezhet.

Az egyéni számla kivonat elektronikus szolgáltatásként, illetve személyesen vagy postai úton is előterjeszthető.

Elektronikus úton: ügyfélkapus regisztrációval rendelkező személyek az „Ügyintézés indítása” gombra kattintva indíthatják el a szolgáltatást.

Személyesen a lakóhely vagy tartózkodási hely szerint illetékes fővárosi, megyei kormányhivatal ügyfélszolgálatán.

A kérelem postai úton benyújtható a kérelmező lakóhelye, tartózkodási helye szerint illetékes kormányhivatalnak címezve. Postacím egységesen: 1916 Budapest.

 

A társadalombiztosítási egyéni számla kivonatra vonatkozó részletes tájékoztatás a Magyar Államkincstár honlapján itt található.

 

Az egyéni számla az alábbi adatokat tartalmazza

A társadalombiztosítási egyéni számlán nyilvántartott adatok megtekintésének menetéről részletes leírást olvashat itt.

A rendszer használatához Microsoft Internet Explorer (7.0 vagy újabb verziójú), Mozilla Firefox vagy Google Chrome böngésző javasolt.  A társadalombiztosítási egyéni számla adatait tartalmazó kivonat megtekintéséhez a mindenki számára ingyenesen letölthető és használható Adobe Reader alkalmazást kell használni.

Amennyiben a rendszer működésével kapcsolatosan technikai jellegű hibát észlel, úgy azt jelezheti a tbeszamlahd@allamkincstar.gov.hu e-mail címen.

 

NYUFIG_ESZF