1.03 FÖLDGÁZ EGYETEMES SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS MEGSZÜNTETÉSE

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. az egyetemes szolgáltatásra jogosult felhasználók részére elektronikus ügyintézést biztosít földgáz egyetemes szolgáltatási szerződés felmondása körében:

Kulcsszavak: földgáz; nemzeti közművek; nkm; mvm; next; egyetemes; szerződés

A természetes személy ügyfél jogosult a szerződéses ügyeket az E-ügyintézési törvény szerinti elektronikus úton intézni, nyilatkozatait elektronikus úton megtenni.

Ha nemzetközi szerződésből eredő kötelezettség alapján törvény vagy nemzetközi szerződés eltérően nem rendelkezik, elektronikus ügyintézésre köteles valamennyi, az E-ügyintézési törvény 2. § (1) bekezdése szerinti ügy tekintetében

                1. gazdálkodó szervezet,

                2. állam,

                3önkormányzat,

                4. költségvetési szerv,

                5. ügyész,

                6. jegyző,

                7. köztestület,

                8. a 3-7 alpontok hatálya alá nem tartozó egyéb közigazgatási hatóság, valamint

Ügyintézéshez kattintson a fenti Ügyintézés indítása feliratú gombra, mely átirányítja az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. e-ügyintézési rendszerébe, ahol a Szerződésfelmondás menüpontban indíthatja a kívánt ügyet.

A beazonosítás sikeressége érdekében Önnek és/vagy cég esetében a cégnek a Rendelkezési Nyilvántartásban megadott rendelkezési nyilatkozattal célszerű rendelkeznie.

Ha a felhasználó a szolgáltatás igénybevételével felhagy, köteles azt a felhagyás napjától számított 15 napon belül bejelenteni.

A földgáz egyetemes szolgáltatás igénybevételével való felhagyás esetén a felmondás hatályosulásának feltétele, hogy esetlegesen fennálló, lejárt tartozását teljes körűen rendezze. A szerződés felmondásának a feldolgozása a felmondás hatályosulásától számított 30 nap.

Az átírás indításához a kiköltöző és beköltöző által aláírt „Átadás-átvételi nyilatkozat felhasználóváltozás bejelentéséhez” nyomtatvány szükséges.

A kereskedőváltás elindításához az aláírt felmondást, bejelentést tartalmazó dokumentumokat az Ügyintézés indítása gombra kattintva megnyíló ügyintézési felületen keresztül tudja eljuttatni az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. részére. A felmondásában, illetve bejelentésében utaljon arra, hogy földgázkereskedőt kíván váltani, és tüntesse fel benne az alábbi adatokat:

A szerződésfelmondás elektronikus ügyintézése során fizetési kötelezettség nem keletkezik.

A szerződés felmondását követően elszámoló számlát készítünk, amelynek kiegyenlítéséről Önnek gondoskodnia kell. Továbbá a műszaki munkálatokkal járó ügyek esetében felmerülő költségek – az illetékes elosztó díjszabása alapján – kiszámlázásra kerülnek.

A panaszkezelésre vonatkozó információk, valamint jogorvoslati lehetőségek az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. honlapján találhatók meg.

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. weboldalának Jogszabályok, szabályzatok aloldalán találhatók.

MVM NEXT Zrt. (Áram)