Ügyfélkapu

Az Ügyfélkapu olyan azonosítási szolgáltatás, amely lehetővé teszi, hogy a polgárok biztonságosan léphessenek kapcsolatba az elektronikus ügyintézést biztosító, illetve elektronikus közszolgáltatásokat nyújtó szervezetekkel.

Kulcsszavak: ügyfélkapu, ügyfélkapus belépés, jelszó, lejárt jelszó, lejárt a jelszavam, belépés, bejelentkezés, belépni az ügyfélkapuba, belépni

Bármely természetes személy, állampolgárságtól függetlenül jogosult az ügyfélkapu regisztrációra. 

Ügyfélkapu regisztráció kezdeményezhető elektronikus úton, a 2016 január 1. után kiállított eSzemélyi igazolvány és az igazolvány igénylésekor kapott kódkártyán található regisztrációs kód birtokában az alábbi linkre kattintva.

Ügyfélkapu regisztráció és módosítás kezdeményezhető az alábbi linkre kattintva az új videotechnológián keresztüli azonosítás használatával is. Az ügyintézésre bármely magyar, érvényes személyazonosság igazolására alkalmas okmánnyal rendelkező állampolgár jogosult.

Az ügyintézés a Közigazgatási Ügyfélvonal (1818) munkatársainak segítségével, videóhíváson keresztül történik. Az így létrehozott Ügyfélkapu teljes körűen használható.

Amennyiben Ön az Ügyfélkapus regisztrációját nem elektronikusan kezdeményezi, akkor ezt bármely okmányirodában, kormányablakban, az adóhatóság kiemelt ügyfélszolgálatain, vagy külképviseleteken (a regisztrációs szerveknél) személyesen teheti meg.

Az ügyfélkapu regisztrációval és a szolgáltatás használatával kapcsolatban további információk az ugyfelkapu.gov.hu oldal "Súgó" menüpontjában tekinthetők meg. 

Az azonosítási szolgáltatásokkal (Ügyfélkapu, Részleges Kódú Telefonos Azonosítás, eSzemélyi) elérhető tárhelyét az erre a linkre kattintva érheti el, ahol megtekintheti beérkezett üzeneteit. 

A tárhely működésével kapcsolatos további információkért kattintson ide.

NISZ ZRT.