Szőlő szaporítóanyag címkerendelés

Ezen a felületen a szaporítás céljára engedélyezett ültetvényekről (prebázis, bázis, certifikált szőlő törzsültetvény, certifikált alanyszőlő ültetvény, standard szőlőültetvény) származó, nem gyökeres szaporítóanyagok (szaporító alapanyagok: nemes oltóvessző vagy dugványvessző, nemes oltócsap, nemes oltórügy, alanyvessző), címkéje rendelhető meg, valamint szőlőiskolai pót címkerendelés (gyökeres szaporítóanyagok: oltvány, gyökeres dugvány) adható le.

Kulcsszavak: szőlő, szaporítóanyag, címke, alapanyag

Az a szőlőiskolai engedéllyel rendelkező természetes és jogi személy, aki/amely rendelkezik minősített, szaporítás céljára szolgáló törzsültetvénnyel, alanyszőlő ültetvénnyel vagy szőlőiskolával, valamint aki szőlőiskolai engedéllyel nem rendelkezik, de standard ültetvényt az adott szaporítási évben bejelentett.

Ezen a felületen a szaporítás céljára engedélyezett ültetvényekről (prebázis, bázis, certifikált szőlő törzsültetvény, certifikált alanyszőlő ültetvény, standard szőlőültetvény) származó, nem gyökeres szaporítóanyagok (szaporító alapanyagok: nemes oltóvessző vagy dugványvessző, nemes oltócsap, nemes oltórügy, alanyvessző), címkéje rendelhető meg, valamint szőlőiskolai pót címkerendelés (gyökeres szaporítóanyagok: oltvány, gyökeres dugvány) adható le. A címkerendelést formai kötöttség nélkül, levélben kell leadni. Csak a növénytermesztési hatóság által egy éven belüli minősítésben részesült és a növény- és talajvédelmi hatóság által szemlézett és igazolt virológiai állapotú ültetvények szaporító alapanyagaira, valamint szőlőiskolák által előállított gyökeres szaporítóanyagokra adható címke, amely egyben növényútlevél is.

A bejelentés díjmentes, a certifikációs címke növényútlevéllel darabonként 11 Ft, a kötegzár darabonként 2,1 Ft

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

EU-s zászló is szükséges a szőlő-gyümölcs szaporítóanyag címkékre

 

 

További kérdés esetén keresse fel a NÉBIH ügyfélszolgálatát a következő elérhetőségek valamelyikén:
telefonszám: 06-1/336-9000
email: ugyfelszolgalat@nebih.gov.hu

87/2006 (XII. 28.) FVM rendelet a szőlő szaporítóanyagok előállításáról, minősítéséről és forgalomba hozataláról 8. § (11) bekezdés e) pont és 9. § (3) bekezdés

NÉBIH