Fővárosi Vízművek Zrt. - Mérőállás bejelentés

A kéthavi diktálási időszakban lehetősége van a mérőállás bediktálásra online felületen, applikációban és telefonon automata segítségével.

Szolgáltatói leolvasáskor fénykép csatolás mellett lehetősége van a mérőállás bediktálására online felületen, applikációban.

 

Kulcsszavak: mérőállás, diktálás

A mérőállás rögzítéshez szükséges a számláján szereplő készülékhely azonosító és gyári szám megadása.

Mérőállás bejelentést megteheti regisztráció nélkül a fenti adatok megadásával, vagy regisztrációval.

A mérőállás bediktálásához segítséget ITT talál, illetve tekintse meg ITT, mennyivel egyszerűbb a rögzítés regisztrációval.

Amennyiben nincs diktálási időszaka, mérőállás rögzítés nem lehetséges. Ez esetben rendszerünk az adatok kitöltését követően megadja a következő diktálási időszakot a felugró ablakban. 

Amennyiben épp szolgáltatói leolvasás esedékes, a mérőállást kizárólag fénykép csatolással tudja beküldeni.

A sikeres mérőállás rögzítésről felugró üzenetben és e-mailben is tájékoztatást adunk. A visszaigazolás esetén biztos lehet benne, hogy a feltöltött fénykép is csatolódott.

Felhívjuk figyelmét, hogy a locsolási célú mellékmérőre és a kombi mérőre diktálást kizárólag abban az esetben tudunk elfogadni, ha a mérőállásokat azonos dátummal, egyidejűleg tölti fel és küldi be a rögzítés gombbal, ennek érdekében regisztráció szükséges.

A mérőállás bediktálás nem kötelező.

Amennyiben részértékes időszakban érkezik mérőállás bejelentés, akkor a részérték helyett a valódi fogyasztás alapján készül el a vízdíjszámlája. Ha nem érkezik mérőállás a részérték kerül elszámolásra.

Leolvasási időszakban, amennyiben a szolgáltató általi leolvasás meghiúsul és nem érkezik a felhasználótól sem mérőállás bejelentés, akkor becslés alapján készítjük el a vízdíjszámláját.

Mérőállás bediktálásra kizárólag a diktálási, leolvasási időszakban van lehetőség. A következő diktálási, leolvasási időszakot a mérőállás rögzítés menüpont kiírja, valamint feltüntetésre kerül a vízdíjszámlán.

Amennyiben regisztrál az online ügyfélszolgálatunkra, a diktálási időszak első napján e-mailben értesítjük, illetve a felületen belépést követően bármikor lekérdezhetők az időszakok.

Szolgáltatói (éves) leolvasás kiváltása esetén a mérőálláshoz fénykép csatolása kötelező.

Fővárosi Vízművek Zrt.

FOGYASZTÓVÉDELMI FELÜGYELETET ELLÁTÓ SZERVEK:
Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (fogyasztóvédelem) >>
Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala Közlekedési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Fogyasztóvédelmi Osztály >>
Budapest Főváros Kormányhivatala V. Kerületi Hivatal Fogyasztóvédelmi Főosztály Fogyasztóvédelmi Osztály >>
Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság >>
Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság >>
Békéltető Testületek >>

Az következő linken  megtekintheti a Víz- és szennyvízszolgáltatás szolgáltatással kapcsolatos törvényeket és szabályozásokat. 

ÜSZI