Növényvédő szerek kereskedelmi gyűjtőcsomagban történő forgalmazásának bejelentése

A kereskedelmi gyűjtőcsomagban történő forgalmazás tényét a tevékenység megkezdése előtt a NÉBIH-nek be kell jelenteni. Kereskedelmi gyűjtőcsomagban több azonos vagy különböző rendeltetésű, Magyarországon engedélyezett termék van összecsomagolva (például kartondobozban, zsugorfóliában), melyben az egyedi kiszerelések az engedélyokiratuk alapján önálló értékesítési egységként is forgalomba hozhatók és felhasználhatók.

Kulcsszavak: kereskedelmi gyűjtőcsomag, gyűjtőcsomag, bejelentés, növényvédő szer

Az engedély iránti kérelem az "Ügyintézés indítása" linkre kattintva elektronikusan benyújtható az e-papír rendszeren keresztül.


Az ügyet intézheti saját nevében, illetve meghatalmazottként is. Amennyiben meghatalmazottként szeretne eljárni, akkor az ÜPR-en elkészíthető "Általános célú elektronikus kérelem űrlap (e-papír)" típusú meghatalmazással kell rendelkeznie.

Ügyintézés határideje: 60 nap

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

További kérdés esetén keresse fel a NÉBIH ügyfélszolgálatát a következő elérhetőségek valamelyikén:
telefonszám: 06-1/336-9000
email: ugyfelszolgalat@nebih.gov.hu

89/2004. (V. 15.) FVM rendelet a növényvédő szerek forgalomba hozatalának és felhasználásának engedélyezéséről, valamint a növényvédő szerek csomagolásáról, jelöléséről, tárolásáról és szállításáról 9. § (2) bekezdés

NÉBIH