INGATLANKERESŐ ONLINE FÖLDHIVATALI SZOLGÁLTATÁS- TULAJDONI LAP LEKÉRDEZÉS

A Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ) azonosítási szolgáltatás (ügyfélkapus regisztráció, e-személyi vagy részleges kódú telefonos azonosítás) elérésével rendelkező természetes személyek vehetik igénybe a földhivatali szolgáltatásokat. Az ingatlan kereső szolgáltatással lekérdezhető és megtekinthető a tulajdoni lap másolat, térképmásolat, társasházi információk. A lekérdezést követő 10 hónapban a lekérdezett dokumentumok díjmentesen elérhetők a felületen. Az ügyintézési folyamat követése szolgáltatással lehetőség nyílik az ügyek státuszának megtekintésére.

Kulcsszavak: ingatlan, tulajdon, tulajdoni lap, térképmásolat, társasház, földhivatal

Természetes személy aki már rendelkezik KAÜ regisztrációval, a Földhivatali Portálról belépve automatikusan igénybe veheti a Földhivatal Online szolgáltatásait. Ehhez nincs szükség újabb regisztrációra.

A díjköteles szolgáltatások csak a személyes adatok megadását követően vehetőek igénybe, mely nem vonatkozik az ingyenesen elérhető Tulajdoni lap I. oldali leíró adatok megtekintésére. 

Az a természetes személy aki még nem rendelkezik KAÜ regisztrációval, annak először regisztrálnia kell. A regisztráció díjmentes, mely személyesen megtehető bármelyik okmányirodában vagy kormányablakban. Elektronikus személyazonosító igazolvánnyal rendelkező személyek online módon is regisztrálhatnak az Ügyfélkapuhoz. A regisztráció elindításához a https://ugyfelkapu.gov.hu oldalon kattintson a Regisztráció / E-személyi gombra. A regisztráció menetével kapcsolatban bővebb tájékoztatás itt érhető el. 

1. Jelentkezzen be felhasználói neve és jelszava megadásával az Ügyfélkapun vagy a KAÜ-n keresztül igénybe vehető másik azonosítási szolgáltatáson keresztül a http://www.foldhivatal.hu/ weboldalon a „Földhivatal Online” szolgáltatásra kattintva. 

2. A bejelentkezést követően adja meg személyes adatait a „Személyes adatok megadása” menüpontban, majd kattintson a „Jóváhagyás” gombra.

3. Válassza ki a használni kívánt szolgáltatástípus menüpontját. 

Elektronikus ügyintézés keretében az ügyintézés azonnal teljesül.

Az elektronikus ügyintézéshez nincs szükség külön kérelem benyújtására. A szolgáltató a hiteles és nem hiteles tulajdonilap-másolat, valamint térképmásolat szolgáltatás teljesítése során az automatikus döntéshozatali eljárás szabályai szerint jár el

A szolgáltatás igénybevétele az alábbi díjfizetési feltételekkel teljesül:

Az ügyfél korábbi lekérdezéseinek megtekintése és újbóli letöltése bizonyos időkorláton belül ingyenes.

Ezen kívül havonta 20 db ingatlan tulajdoni lapjának I. oldali leíró adatai ingyenesen tekinthető meg.

A társasházi információk, ügyintézési folyamat követése információk korlátozás nélkül díjmentesen megtekinthetők.

Lechner Tudásközpont Nonprofit Kft. - Ingatlan-nyilvántartási és Geodézia Igazgatóság - 1149 Budapest, Bosnyák tér 5., 1592 Budapest, Pf. 585. http://lechnerkozpont.hu/oldal/kapcsolat

 

Miniszterelnökség Hatósági ügyekért felelős államtitkárság 1055 Budapest Honvéd utca 13-15. Postai cím: 1357 Budapest, Pf. 6.

https://www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg

A szolgáltatás során észlelt hibák bejelentésére a http://www.foldhivatal.hu/ weboldalon a „Földhivatal Online” választva a bejelentkezést követően Hibabejelentések és válaszok felületen nyílik lehetőség.

Telefonos Ügyfélszolgálat Hétfő - Csütörtök 8:00 - 16:30, Péntek 8:00 - 14:00 időben a http://www.foldhivatal.hu/content/view/68/105/  linken szereplő elérhetőségeken érhető el.

A szolgáltatásokkal kapcsolatos egyéb információk http://www.takarnet.hu/ ÜGYFÉLSZOLGÁLAT felírat alatt és a http://www.foldhivatal.hu/content/view/79/115/ linken érhetők el.

Az ingatlan-nyilvántartásról szóló1997. évi CXLI. törvény 72-75. §-a http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=30824 , valamint a törvény végrehajtására kiadott 109/1999. (XII.29.) FVM rendelet 112/A. §-a http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=41465 tartalmazza.

A szolgáltatás igazgatási szolgáltatási díját az 1996. évi LXXXV. törvény 32/G. § (2) bekezdése http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=27115 állapítja meg.

A szolgáltatások díját és további igénybevételének feltételeit, valamint az adatszolgáltatás részleteit a 176/2009. (XII.28.) FVM rendelet 5-8. § http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=126338 határozza meg.

BFKH FTFF