Budapest 11 Helyi termelői piac üzemeltetésének bejelentése

Helyi termelői piac csak a kereskedelmi hatóság részére történő bejelentést követően üzemeltethető.


 

Kulcsszavak: piac, piactartás, helyi piac, helyi termelői piac, bejelentés, kereskedelem, fenntartó, üzemeltető, árusítás

Piac üzemeltetését végezni kívánó Magyarországon bejegyzett/regisztrált cég, egyéni vállalkozó, magánszemély.
 

A hivatal honlapján található nyomtatvány kitöltésével - a gazdálkodó szervezetek kizárólag elektronikus úton - tehető meg a bejelentés. 
 

Ha a szolgáltató a bejelentésköteles tevékenységet bejelentés nélkül ténylegesen folytatja, ideértve azt az esetet is, ha a bejelentés előírt adataiban bekövetkezett változás bejelentését elmulasztotta, a jegyző bírságot szab ki.                 
 

Amennyiben a bejelentés megfelel a jogszabályi előírásoknak (hiánytalan és az adott telephelyen, területen végezhető a tevékenység, akkor a bejelentés beérkezésétől számított 8 napon belül, a jegyző nyilvántartásba veszi a piacot.
 

A piac területhasználatát igazoló okirat (pl. bérleti szerződés, haszonélvezet esetében a haszonélvező, közös tulajdon esetében a tulajdonostársak hozzájárulása).

 A vásár-piac méretarányos helyszínrajza az üzletek, árusítóhelyek, valamint az egyéb létesítmények és nem árusítási célra kiképzett területrészek tervezett rendeltetés, és szám szerinti meghatározásával, a vevőforgalmi és árubeszállítási, -feltöltési útvonalak kijelölésével.

Élelmiszer, termény, takarmány, élő állat, növényvédő szer, állatgyógyászati készítmény forgalmazása esetén nyilatkozat arról, hogy a vásár vagy a piac területén a megyei kormányhivatal élelmiszerlánc-biztonsági és állat egészségügyi igazgatósága részére, illetve a növény-és talajvédelmi igazgatósága részére állandó jelleggel ingyenes helyiséghasználatot biztosít.
 

Az eljárás illetékmentes.
 

Budapest Főváros XI. Kerület Újbudai Polgármesteri Hivatal Jegyzője
 

Budapest Főváros Kormányhivatala 1056 Váci utca 62-64.                                              
 

Bejelentés helyi termelői piac üzemeltetéséről

 

Kereskedelmi hatósági nyilvántartás elérhető a linkre kattintva.

Budapest 11. ker. Település