Üzemszünet vagy üzemzavar bejelentése

Az elektronikus ügyintézést biztosító szerv, valamint a szabályozott központi elektronikus ügyintézési szolgáltatás nyújtója köteles az Elektronikus Ügyintézési Felügyeletet minden olyan technikai tevékenységről tájékoztatni amely a szolgáltatás vagy az elektronikus ügyintézés üzemszünetét vagy üzemzavarát okozza.

Az együttműködő szerv köteles Elektronikus Ügyintézési Felügyeletet minden olyan előre tervezhető technikai tevékenységről tájékoztatni, mely az együttműködő szervek közötti informatikai együttműködést korlátozza vagy akadályozza.

Kulcsszavak: üzemzavar, üzemszünet, EÜF, Felügyelet, Elektronikus Ügyintézési Felügyelet, üzemszünet bejelentés, üzemzavar bejelentés, interoperabilitás, informatikai együttműködés

Elektronikus ügyintézés üzemszünetét vagy üzemzavarát eredményező esetben a kötelezettek köre:

Együttműködő szervek informatikai együttműködését érintő üzemszünet esetében a kötelezettek köre:

Az elektronikus ügyintézés üzemszünetét vagy üzemzavarát eredményező esetben az elektronikus ügyintézést biztosító szerv, valamint a szabályozott vagy központi elektronikus ügyintézési szolgáltatás nyújtója, az informatikai együttműködést érintően az együttműködő szerv kizárólag üzemszünet esetén köteles a személyre szabott ügyintézési felületen és a saját honlapján tájékoztatót közzétenni, valamint az Elektronikus Ügyintézési Felügyeletet is tájékoztatni az iFORM formátumú űrlapon.

Az űrlap kizárólag az Elektronikus Ügyintézési Felügyelet felé történő értesítés teljesítését teszi lehetővé!

Elektronikus ügyintézés üzemszünetét vagy üzemzavarát eredményező esetben a következő adatokat köteles bejelenteni az Elektronikus Ügyintézési Felügyeletnek:

Együttműködő szervek informatikai együttműködését érintő üzemszünet esetében a következő adatokat köteles bejelenteni az Elektronikus Ügyintézési Felügyeletnek:

Elektronikus ügyintézés üzemszünetét vagy üzemzavarát eredményező esetben:

Együttműködő szervek informatikai együttműködését érintő üzemszünete esetében:

Az eljárás díj- és illetékmentes.

Elektronikus Ügyintézési Felügyelet

Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény (E-ügyintézési tv.)

Az elektronikus ügyintézés részletszabályairól szóló 451/2016. (XII. 19.) Korm. rendelet

EUF