Gyümölcs szaporítóanyag származási igazolvány tömb igénylés

Gyümölcs szaporítóanyag felhasználás és forgalomba hozatal esetén a szállító köteles a Nébih által sorszámozott nyomtatványként átadott származási igazolványt a kitöltési útmutatója szerint kiállítani, és annak egy példányát a szaporítóanyag származási igazolványaként a vásárlónak átadni, egy példányát pedig a Nébih MGEI KSZFO 1537 Budapest, Pf.: 407. címére, a szaporítóanyag típusa szerint megadott hartáridőig visszaküldeni.

Kulcsszavak: gyümölcs, szaporítóanyag származási, igazolvány, tömb, igénylés

Gyümölcsfaiskolai vagy gyümölcs szaporítóanyag nagykereskedői forgalmazási engedéllyel rendelkező természetes és jogi személy

Gyümölcs szaporítóanyag felhasználás és forgalomba hozatal esetén a szállító köteles a Nébih által sorszámozott nyomtatványként átadott származási igazolványt a kitöltési útmutatója szerint kiállítani, és annak egy példányát a szaporítóanyag származási igazolványaként a vásárlónak átadni, egy példányát pedig a Nébih MGEI KSZFO 1537 Budapest, Pf.: 407. címére, a szaporítóanyag típusa szerint megadott hartáridőig visszaküldeni. Kiskereskedelmi értékesítés esetén eladási jegyzéket kell kiállítani, és a jegyzék tételenkénti összesítésével kell származási igazolványt kiállítani. Az ügyfél kérelmére a Nébih gyümölcs szaporítóanyag származási igazolvány tömböt postáz a kérelmező részére.

Ügyintézés határideje 8 nap

Szállító neve, címe, MÁK regisztrációs száma, postázási cím; hány tömböt igényel. A megrendelésben meg kell jelölni a származási igazolvány tömb típusát (gyümölcs)

Az eljárás díjmentes

 

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

További kérdés esetén keresse fel a NÉBIH ügyfélszolgálatát a következő elérhetőségek valamelyikén:
telefonszám: 06-1/336-9000
email: ugyfelszolgalat@nebih.gov.hu

14/2017. (III. 23.) FM rendelet  a gyümölcs szaporítóanyagok előállításáról és forgalomba hozataláról 10. § (6)-(7) bekezdés.12. § (2)-(4)

NÉBIH