Fogási napló összesített adatainak beküldése

A halgazdálkodásra jogosult évente köteles jelenteni a halgazdálkodási hatóságnak, a horgászszövetség tagjának vagy tagszervezete tagjának minősülő halgazdálkodásra jogosult horgászszervezetek a halgazdálkodási hatóságnak és a horgászszövetségnek minden év május 1-ig az előző évre vonatkozóan, vízterületenként a nem őshonos halfajok esetében továbbnevelési célból kifogott hal, a bemutatási, valamint az ökológiai célú, szelektív halászat keretében kifogott hal, a rekreációs célú halászat keretében kifogott hal fajonkénti összesített mennyiségét.

Kulcsszavak: halgazdálkodási, hatóság, továbbnevelési, halászjegy, halászati, engedély, fogási, napló, összesített, halfaj, mennyiség, kg, vízterület neve, víztérkód

Horgászszövetség, halgazdálkodásra jogosult horgászszervezetek, halgazdálkodásra jogosult vagy meghatalmazottjaik

A fogási napló összesített adatainak beküldése az "Ügyintézés indítása" linkre kattintva elektronikusan megtehető a NÉBIH Ügyfélprofil rendszerén keresztül.

Fogási napló

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

A horgászszövetség, illetve forgalmazási pontja köteles az általa kiadott vagy az állami horgászjegy váltásakor hozzá leadott fogási naplók gyűjtéséről és adatfeldolgozásáról gondoskodni, az előző évi fogási naplók leadásának tényét nyilvántartani, továbbá az előző évi fogási naplók összesített fogási adatait az informatikai rendszerében rögzíteni minden év május 1-jéig nyilvántartott halgazdálkodási vízterületenként faj szerinti bontásban.
A jelentés alapját a fogási naplóösszesítők, illetve a halgazdálkodási hatóság által előzetesen jóváhagyott becslési módszerrel megállapított adatok képezik.

További kérdés esetén keresse fel a NÉBIH ügyfélszolgálatát a következő elérhetőségek valamelyikén:
telefonszám: 06-1/336-9000
email: ugyfelszolgalat@nebih.gov.hu

 

133/2013. (XII. 29.) VM rendelet a halgazdálkodás és a halvédelem egyes szabályainak megállapításáról 20. § (3) bekezdés és 36. § (1) bekezdés b)-d) pont
2013. évi CII. törvény a halgazdálkodásról és a hal védelméről a 54. § (4) bekezdés b) és c) pont

NÉBIH