Budapest V. – Pénzügyi Osztály – ADATLAP magánszemélyek, egyéni vállalkozók méltányossági, fizetési könnyítés (fizetési halasztás, részletfizetés) iránti kérelmének elbírálásához

Magánszemélyek, egyéni vállalkozók kérelmére az adóhatóságnál nyilvántartott adóra fizetési halasztás vagy részletfizetés engedélyezhető, ha a kérelmező igazolja, hogy az adó azonnali vagy egyösszegű megfizetése családi, jövedelmi, vagyoni és szociális körülményeire is tekintettel súlyos megterhelést jelent. Az adóhatóság kérelemre az adótartozást mérsékelheti vagy elengedheti, ha azok megfizetése az adózó és a vele együtt élő hozzátartozók megélhetését súlyosan veszélyezteti.

Kulcsszavak: ADATLAP magánszemélyek, egyéni vállalkozók méltányossági, fizetési könnyítés (fizetési halasztás, részletfizetés) iránti kérelmének elbírálásához

Ügyindításhoz használja az erre a célra létrehozott űrlapot!
Honlapunkon keresztül lehetősége van a már folyamatban lévő ügyei megtekintéséhez, nyomon követéséhez, valamint új ügy indításához.

Ide kattintva KAÜ azonosítással jelentkezzen be az oldalunkra - amennyiben még nem tette meg, akkor regisztráljon -, majd indítsa el ügyét elektronikusan!

Az elektronikus ügyintézéshez kapcsolódó tájékoztatónkat itt  találja.

Budapest Főváros V. kerület Belváros-Lipótvárosi Polgármesteri Hivatal Jegyzője

Budapest 05. ker. Település