Üdvözöljük a megújult portálon!

A szuf.magyarorszag.hu oldal jelentős arculati változáson ment keresztül annak érdekében, hogy még átláthatóbbá és könnyebben elérhetővé tegye a közigazgatási ügyek elektronikus intézését.

A fejlesztések során változás történt a főoldal, valamint a hírek megjelenítésében, az ügyintézési kategóriák elérésében és a szolgáltatások közötti navigáció lehetőségében.

Az alábbiakban összegyűjtöttük a főbb változásokat:

 

Kezdőoldal

 

A főoldalon friss híreket, tájékoztatásokat olvashatnak az egyes elektronikus szolgáltatásokkal kapcsolatban, illetve innen is elérhetők az üzemeltetési információk, ahol az előre tervezett és korábbi karbantartások részletei is megtalálhatók.

 

 

A kezdőoldalon továbbá láthatók a korábban már megszokott ügyintézési kategóriák, ennek segítségével a kategóriaválasztás után minden ügyintézési szolgáltatás, valamint tájékoztatás megtekinthető.

Az aktuális, valamint legnépszerűbb ügyek a képernyő jobb oldalán láthatók. A folyamatosan frissülő lista segítségével a portálra látogatók egy kattintással elérhetik a fontosabb szolgáltatásokat.

 

Navigáció

 

A portál bal oldalán már megszokott szürke navigációs sáv is új megjelentést öltött, böngészős nézetben a kurzort föléhúzva kinyílik a menü, így a látogatók könnyebben válthatnak a fontosabb menüpontok között.

 

Kezdőlap

A Kezdőlap gombbal minden aloldalról lehetséges a visszanavigálás a kezdőoldalra, így érhetők el ismét az ügyintézési kategóriák és kiemelt tartalmak.

 

Profil

 

A Profil menüpont több, korábban már ismert személyre szabható szolgáltatást foglal egybe, mint például a kedvencek vagy a tevékenységnapló. Ezen szolgáltatások csak bejelentkezést követően vehetők igénybe.

 

Üzenetek

 

Az Üzenetek gombra kattintva betölt a tarhely.gov.hu felülete, ahol a bejelentkezett felhasználó személyes, cégkapus vagy hivatali tárhelye is elérhető.

 

 

Üzemeltetés

Az Üzemeltetés menüpontban megtekinthetők a különböző elektronikus közigazgatási szolgáltatásokra (például Tárhely, ePapír, AVDH) vonatkozó karbantartási, illetve üzemkiesési információk.

 

Hírek és Segítség

 

A Hírek és Segítség menüpontokban további tájékoztatásokat, kiemelt cikkeket és e-tananyagokat olvashatnak az e-közigazgatással, illetve az ehhez fűződő szolgáltatásokkal kapcsolatban.

 

 

Hitelesítés

 

A korábban is elérhető Hitelesítés opció választásával az Azonosításra Visszavezetett Dokumentumhitelesítés (AVDH) szolgáltaltatás segítségével hitelesített dokumentumok hozhatók létre.

 

 

Rendelkezési Nyilvántartás

Az RNY menüpont választásával a Rendelkezési Nyilvántartás felületét érhetik el. Az RNY működésével kapcsolatban a Segítség menüpontban található bővebb tájékoztatás.

 

 

Kedvencek

 

A bejelentkezett felhasználók gyakran használt ügyeiket Kedvencek mappába rendezhetik. A kedvenceken belül mappák hozhatók létre, hogy az ide helyezett ügyek könnyen kategorizálhatók legyenek.

Erre a Profil, majd a Kedvencek menüpontok választásával van lehetőség.

 

 

A keresett ügyleírás a   gombra kattintva helyezhető a kedvencek mappába. Ezt követően a Profil oldal Kedvencek menüpontjában bármikor megtekinthető lesz.

 

Kapcsolat

Ügyfélszolgálatunk továbbra is várja kérdéseiket a portállal kapcsolatban, a Kapcsolat menüpontban található elérhetőségeken.